Billeder

Tirsdag den 27. marts 2018 afholdte Gigtforeningen Thy-Mors deres årlige Påskekomsammenhygge.

Godt 30 medlemmer deltog.

Der blev spist lække påskemad, med en enkelt snaps som hører sig til.

Svend Hamborg læste gamle Thybo historier og vi sang nogle dejlige sange.

Helt igennem en dejlig eftermiddag.

På Gigtforeningen Thy-Mors vegne

Formand Anne Marie Faaborg

Billeder for vore arrangementer med mere

Jason Watt kom til byen

150 deltager til Gigtforeningens foredrag med Jason Watt sad forventningsfulde for at høre Jason Watt.

I samme øjeblik han trillede ind på scenen i hans Team Rullestol og begyndte at fortælle, havde han alle tilhørerne i sin hule hånd.

Måden han fortalte om starten på sin karriere på, tiden omkring ulykken på motorcyklen og det at komme op af mørket igen. Han fortalte på en alvorlig og humoristisk måde, så vi alle var helt væk i historien.

Han havde mange hints til os som publikum og til sig selv om, hvordan man ikke skal lade sig slå ud, men tage sig selv i nakken og forsøge at komme videre. Men det er svært – der vil være mange ned- og opture.

Lige da han vågnede på Rigshospitalet ville han blot væk herfra, men lægen og kone ville noget andet.

Senere da han fik tvillingerne tænkte han, hvordan skal jeg fungere som far.

Men når så ens datter kommer og siger, ”at selvom du ikke kan gå, er du en god far”. Så glemmer man de dårlige tanker.

Efter foredraget kunne man mærke den tætte stemning, hvor folk var helt ”høje” og lige skulle bruge lidt tid på at komme ned igen.

En helt speciel og fantastisk aften.

Thisted teatersal 17.4.2018

Sponsorer:

Påskefrokost 2018

Foto: Leif Faaborg © - må ikke benyttes uden tilladelse

Andreas Laudrup - Foredrag om sportsmanden der fik gigt

Foto: Leif Faaborg © - må ikke benyttes uden tilladelse

Andreas Laudrup holdt et fantastisk foredrag  i Teatersalen, Thisted med ca 40 fremmødte (i en influenza tid)

Andreas fortalte lidt om tiden med fodbold og viste billeder, videoklip osv. Og pludselig var der skavanker i form af hævede ankler, knæ osv og efter at have prøvet at tage smertestillende og bide tænderne sammen - og ikke fortælle det til fodboldkammerater, venner osv. at han blev udredt med leddegigt.

Efter op og nedture - ”Jeg lå bare på sofaen i et halvt år og var mut, trist og ked af det. Jeg kunne ikke sætte ord på min frustration,” siger Andreas Laudrup.

Han blev ambassadør for Gigtforeningen og fortalte åbent om gigten.  Det har bl.a. lært ham at fokusere på det positive. En megen ærlig Andreas.

Til slut blev der stillet spørgsmål.

Virkelig fin aften. Hygge ved de runde borde.                                                                                                             28. feb. 2018

Lotte Heise kom til Thy

Lotte Heise kom den 5. sept. 2017 en tur forbi Thisted, hvor godt 100 forventningsfulde personer glædede sig til at få en god oplevelse.

Og det fik de, af en veloplagt og positiv Lotte Heise.

Hun brugte sig eget liv og gigtsygdom til at komme med forskellige måder at takle smerte på.

Det kunne være i hverdagen, hvor det skal være legalt at bede om hjælp til forskellige gøremål, eller bede om en god stol, hvis man er et sted, hvor man skal sidde længe.

Lotte Heise gav til slut mulighed at stille spørgsmål. Dette var der flere, der benyttede sig af.

Herefter var der et mindre traktement, hvor de fremmødte kunne debattere aftenens indlæg.

Gigtforeningen thy/mors og GOK Thisted havde arrangeret aftenen sammen.

Foto: Jan Goddard © - må ikke benyttes uden tilladelseFoto: Jan Goddard © - må ikke benyttes uden tilladelse

Foredrag med Diætist Mette Pilegaard

Foto: Jan Goddard © - må ikke benyttes uden tilladelse

Godt 70 personer havde fundet vej til Støberigården i Nykøbing den 4. oktober 2017.

Her fortalte diætist Mette Pilegaard om de forskellige fordele og ulemper ved vor kost og dens sammensætning.

Hvorfor skal vi spise meget grønt og ”fedtfattigt” og hvad er dette.

Der var nok nogle, der fik sig en overraskelse over, hvilken kostsammensætning der var optimal.

Efter foredraget var der stor spørgelyst, og Mette kom med nogle gode og konstruktive svar.

Mette Pilegaard er til daglig diætist hos Morsø Kommune, hvor hun kan kontaktes.

Vil du vide mere har Mette også en hjemmeside: http://www.diaetisten-aars.dk/

Julefrokost 2017

Foto: Jan Goddard © - må ikke benyttes uden tilladelse

Så har gigtforeningen thy/mors afholdt vor årlige julefrokost.

Det var en dejlig eftermiddag, hvor vi fik rigtig god mad og drikke. (tak til madholdet).

Efter spisning, var der bankospil, med meget flotte gevinster fra byens butikker. Dette takker vi meget for.

Kontakt:

Tilmelding til aktivitet: tlf./sms:  61 67 73 29